2018. máj 10.

Budapesti nyári programajánló

írta: Jálics Kukkancs
Budapesti nyári programajánló

Kiss Gina munkája

Ha Budapesten jártok a nyár elején, az alábbi programokra feltétlenül látogassatok el!

Budapesti Nyári Fesztivál 2018

Egy minden eddiginél izgalmasabb Budapesti Nyári Fesztivál
2018-ban elindult a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. jubileumi évada!


A Budapesti Nyári Fesztivál eddigi legizgalmasabb szezonja elé nézünk, amelynek már hét margitszigeti szuperprodukciójára kaphatók a jegyek. Érdemes előre tervezni és kiválogatni a legjobb helyeket, ugyanis a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra idén is valódi kuriózumnak számító produkciók látogatnak el.
Jegyek már kaphatók a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar rendhagyó közös koncertjére, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnak a Fülei Balázs zongoraművész, Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekesek és a Nemzeti Énekkar közreműködésével megvalósuló hagyományos nagykoncertjére, a Salome című nagyszabású operabemutatóra Rost Andreával, a táncszenzációnak számító The Great Gatsby balett-showra nemzetközi szólisták szereplésével, Jeff Millsgrandiózus Planets című koncertjére, a világhírű Erwin Schrott Operától a tangóig című gálájára, valamint a jubileumi évad látványos operettbemutatójára, a Cirkuszhercegnőre.

 

Június

Fotó: Budapest Park

  • Brain Bar 2018 / június 1 – 2., Corvinus Egyetem

Európa legnagyobb jövőfesztiválja idén sem várja meg, mit hoz a jövő, hanem elébe megy: a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplői a Corvinus Egyetem campusán gyülekeznek majd, hogy a legkülönfélébb témákban tartsanak előadást.
További információ.

 

  • Lenny Kravitz / június 3., Papp László Budapest Sport Aréna

A soulos-funkos slágereiről ismert gitárvirtuóz tavaszra ígért legújabb stúdióalbumának dalaival érkezik majd újra Budapestre.
További információ.

 

  • Wellhello / június 8., Budapest Park

A Wellhello Budapest Parkos koncertjei mindig ott vannak az év legnagyobb szabású show-jai közt és nincs okunk azt feltételezni, hogy idén másképp lesz. A tűzijáték és a hasonló látványelemek alapvetőek, akárcsak a jól ismert slágerek – kíváncsian várjuk, hogy fognak erre 2018-ban ráemelni!
További információ.

 

  • 100% Scooter – 25 Years Wild & Wicked Tour / június 9., Budapest Park

A Scooter nevéhez számos kitörölhetetlen sláger fűződik, melyekre újra hatalmasat bulizhatsz a fővárosban. Főleg mert a fennállásuk huszonötödik évfordulóját ünneplik idén, szóval tényleg csúcsra járatott hangulat várható.
További információ.

 

  • Margó Irodalmi Fesztivál / június 6 – 10., Petőfi Irodalmi Múzeum

Júniusban újra Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban! A szervezők ezúttal is színes programkínálattal készülnek, ami azt jelenti, hogy a színháztól a dedikálásokon át a koncertekig találhatunk majd magunknak elfoglaltságot, természetesen a kortárs irodalom legjava mellett.
További információk.

 

  • The Offspring, Anti-Flag, Run Over Dogs / június 12., Tüskecsarnok

Legutóbbi, Sziget Fesztiválos fellépése után közel tíz évvel visszatér Budapestre a kaliforniai punk rock egyik úttörő zenekara, a The Offspring. Ez alkalommal nem fesztiválos környezetben, hanem önálló koncerten láthatjuk majd a több mint harminc éve létező bandát, akik vélhetően a legnagyobb slágereik mellett már a készülő új lemez dalaiból is eljátszanak majd néhányat a Tüskecsarnokban. 
További információ.

 

  • 3. Kolorádó Fesztivál / június 13 – 16., Nagykovácsi

Harmadik etapjára készülve, már bőven stabil nyári szereplőként köszönthetjük majd újra a Kolorádó Fesztivált, mindössze félórányira a belváros forgatagától. Az első két szezonban tapasztalt gyermekbetegségeken túllépve, ezúttal már egy jóval érettebb fesztiválra számíthatunk Nagykovácsiban, válogatott hazai és nemzetközi fellépőkkel.
További információ.

 

  • Arcade Fire / június 17., Papp László Budapest Sport Aréna

Első alkalommal lép fel idehaza az indie és az art rock egyik legnépszerűbb és kritikailag is legelismertebb zenekara, a kanadai Arcade Fire, akik az idén megjelent, Everything Now című lemezük turnéjával jutnak el végre Budapestre június 17-én.
További információ.

 

  • Body Count featuring Ice-T / június 17., Budapest Park

Közel negyedévszázad után ismét Budapesten lép fel Ice-T legendás rap-metál zenekara, a Body Count! A durva, utcai hibrid stílusáról ismert banda valószínűleg az év egyik legzúzósabb koncertét adja majd, így lehet készíteni a gunfingereket!
További információ.

 

  • Queens Of The Stone Age / június 21., Budapest Park

Napjaink egyik legelismertebb rockzenekara, az egykori Kyuss-tag Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age a fesztiválok után végre önálló koncertet ad itthon.
További információ.

 

  • Stone Sour / június 25., Barba Negra Track

Első hazai fellépésére készül a főként a Slipknot énekeseként ismert Corey Taylor és másik zenekara, a Stone Sour. Az amerikai banda a Barba Negra Track szezonjának egyik húzóneve lesz június 25-én, az idén megjelent, Hydrograd című lemezük turnéjának kapcsán jutnak el először Budapestre.

 

Forrás:

https://welovebudapest.com/toplistak/itt-a-feleves-bakancslista-56-kihagyhatatlan-program-2018-elso-felere/

 

Szólj hozzá

program