2018. máj 10.

2018 trendi ruhái

írta: Jálics Kukkancs
2018 trendi ruhái

Tóth Tamara cikke

„A világ odakinn tele van bizonytalansággal és rossz hírekkel, és számomra ez az ellenszer”, mondja Linda Fargo, a Bergdorf Goodman divatigazgatója. Drágakövek tetőtől talpig, flitterek és ragyogás, lurex és lamé anyagok – ezek mind kiemelik a szemünk ragyogását.” Marina Larroude, a New Yorki Barneys divatigazgatója egyetért ezzel: „Ne legyünk szégyenlősek, itt az ideje, hogy kísérletezzünk a ragyogó darabokkal.”

„A méretre szabott ruhadarabokhoz való visszatérés az egyik legnagyobb trend mostanában”, mondja Lisa Aiken, a Net-a-Porter kiskereskedelmi divatigazgatója. Akár a nadrágkosztümre szavazol, akár egy blézerre fehér pólóval és vintage farmerrel, a megjelenésed sokkal inkább lesz modern és menő, mintsem üzletasszonyos. Vigyázzunk a tweed anyagokkal, a dekoltált szabásvonalakkal, hangsúlyos vállrésszel kombinálva.” A Revolve-nál ugyanígy vélekednek, csak csavarnak rajta egy kicsit. „Imádom, ha a blézert nadrággal, vagy rövidnadrággal és egy hozzá passzoló crop-toppal kombináljuk”, mondja Lauren Yerkes, a cég beszerzési és értékesítési igazgatóhelyettese. „Jöhetnek a vidám, mókás színek és a nyomott minták is!”

„A fehér kiegészítők olyan erővel bírnak, hogy azonnal felfrissítenek minden szetett ebben a szezonban”, mondja Aiken. „Míg a fehér cipő és csizma nem tűnik a legpraktikusabb választásnak, higgyétek el, nagyon jól fognak működni. Nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy hogyan kellene viselni őket; ez egy trükk, ami mindennel működik.”

„Ezt Denma Gvasalia (Vetements and Balanciaga) élesztette újjá, és gyorsan megjelent az utcai viseletekben”, mondja Shannon Schafer, a Nordstrom vezető divatigazgatója. Ez egy főhajtás a ’80-as évek előtt, amikor is a vállak vagy lekerekítettek, tömöttek, gyűröttek, vagy ejtettek voltak. A retro részletek felfrissítik a blézereket, pulóvereket, topokat és kabátokat, jelezve, hogy visszatértünk hangsúlyos és tetőtől talpig rafinált öltözködéshez, ami nagyon is üdítőnek tűnik.”

„Míg elég alapnak tűnik, hogy beszerezzünk a tavaszi szezonra egy jó kis viharkabátot, a lehetőségek végtelenek, különösképp, hogy a Celine-nél elég jó darabokat találni”, mondja Larroude.

„A télizöldnek, az orgonalilának és a babasárgának mind benne kellene lennie a színválasztásaidban”, tanácsolja Coco Chan, a stylebop.com női ruházatokért és kiegészítőkért felelős vezetője. „Ezek az árnyalatok éles vonalakkal és a határozott formákkal működnek a legjobban, ez eredmény pedig egy elég rendkívüli hangulat, de mégsem olyasvalami, mint, ami a ’90-es évek elejére volt jellemző. Felhasználói szemszögből ez talán a leginkább sokoldalúbb trend. Csak fektess be néhány fontosabb darabba, mondjuk egy blúzba vagy egy pántos ruhába és kombináld őket a mindennapi szereléseiddel. A Missoni gyönyörű szoknyái vagy a MaxMara Versace kosztümjei mind nagyszerű választások ahhoz, hogy kimaxoljuk a megjelenésünket.”

Források: http://elle.hu/divat/2017/12/28/6-trend-ami-bejon-2018-ban-es-6-ami-kimegy/

https://www.google.hu/search?q=r%C3%B6vidnadr%C3%A1g+trend&safe=active&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj0maqqlvvaAhXE6qQKHdsBB3gQsAQIJA&biw=1366&bih=636

Szólj hozzá