2016. feb 11.

Zenék, amik kiszínezik a mindennapjaidat

írta: Jálics Kukkancs
Zenék, amik kiszínezik a mindennapjaidat

Abai Bianka

Vannak, akik kultusznak tartják a zenei ízlésüket, és vannak, akik mindent meghallgatnak, csak hogy ne legyen csend. A legtöbb ember már születése előtt zenét hallgat, hiszen akár hiszitek akár nem, ha egy terhes nő zenét hallgat, akkor születése után a csecsemő felismeri azt a bizonyos dalt. Vagy akár egy idősebb ember is felismeri a klasszikusokat.

A kisebb településekben elterjedt a mulatós zenei műfaj,  például Somogy megyében nagyon kedvelt a Tesó együttes vagy éppen Jolly és Suzy, de azért Kis Grófót sem hagyhatjuk ki a sorból.
De menjünk vissza az időben egy kicsit, és nézzük meg, hogy a nagyszüleink idejében milyen slágereket szerettek. 1956-ban járunk, ez akár még a dédszüleitek ideje, ezekben az években alakult meg a világ egyik legnagyobb kultusza, az angol The Beatles nevű banda. Vagy esetleg mondhatnám Madonnát, akit már tényleg a nagyszüleitek idejében ismerte meg a világ.
A régi diszkózenék sem  haltak még ki, hiszen még ma is lehet hallani egy-egy feldolgozásban őket, mint például Jan Wayne: Because the night.
Visszatérve Magyarországra, a rock világába, a Kárpátia című zenekar még most is koncertezik.De sok magyar együttes van, ami a múltról mesél dalaival, mint például az Ossian, Lord és az egykor még létező Republic zenekar. De idősebbeknek ajánlom Deák Bill Gyulát.
És ha már a rocknál tartunk,  nem hagyhatom ki az AC/DC-t sem.

Szólj hozzá

ajánló szabadidő