2018. máj 03.

HUBBY pályázatunkra készített könyvajánlók

írta: Jálics Kukkancs
HUBBY pályázatunkra készített könyvajánlók

Abai Bianka, 17 éves  -Bianka bekerült a diákzsűribe

    Buda Ferenc – E.T.A Hoffmann: Diótörő

        A könyvről: küllemre nagyon elegáns, szép rajzzal, és bár enyhén sötét hangulat jut az eszembe róla, de az idősebbek a címéről tudják, hogy miért. Nagyon szépek a rajzok, hangulatosak. Egy igazi klasszikus. Sok tanulságot vonhatunk le a történetből és a rajzok által feltűnőbbek, érdekesebbek. Én kifejezetten imádtam a már ismert, klasszikus zenét, dalszövegekkel. Tetszik a CD is, amiről a gyerekek könnyedén tanulhatják a dalokat. Óvodától egészen kisiskolás korig ajánlom, de én nagykorúként is különösen élveztem a könyvet.   

Berta Boglárka, 12 éves

Jean Philippe Arrou-Vignod: A repülő camembert

Jó könyv, tetszett, csak sajnos a nevek elolvasása sok gondot jelentett és több humoros részt vártam a címe alapján. Aki egy kicsit konyít a franciához, az talán ki tudja olvasni a neveket…
10-13 éveseknek ajánlom időtöltésnek…

 

Fitos Emese, 17 éves

Kertész Erzsi: Állat KávéZoo

A könyvben mindenképp pozitívum, hogy szereplőin keresztül próbál kalandvágyat kelteni a gyerekekben, hiszen erre az érzésre sokáig szükségük lesz az életük során. A könyv címe, alapötlete nagyon „hívogató”, már csak azért is érdemes leemelni a polcról. Nekem is tetszett.
A szóhasználata választékos és gyerekek számára is érthető, ami azért fontos, mert manapság jobban elterjedtek a lebutított mesekönyvek, amik nem igen fejlesztik a célközönség szókincsét.
Egyetlen negatívumként a könyv humorát hoznám fel, ugyanis egy gyerek nem biztos, hogy érti az összes poént. Mindenesetre a szülők biztosan jót mosolyognak a rejtett vicceken.

 

Hetesi Petra, 14 éves

Dóka Péter: Fekete eső

Nekem nagyon tetszett a könyv, mert izgalmas kalandokban „vehettem részt” az olvasás során. 25 fejezetből áll a könyv, kicsit hosszú volt, de élveztem.
Az a rész tetszett a legjobban, amikor Vasfog meglátta a Birodalmi Sárkányt.
Minden gyereknek ajánlom, olvassátok el!

 

Jandzsó Gergő, 15 éves

A varázsfuvola
Írta: Wolfgang Amadeus Mozart
Fordította: Borsa Kata

A könyv egy ifjú hercegről szól, aki elindul megmenteni szerelmét hű útitársával, de sok megpróbáltatás vár rájuk. Tamino, az ifjú herceg találkozik Papagenóval, a madarásszal.
A királynő elküldi őket, hogy mentsék meg Paminát, a lányát. Papageno eltéved, és véletlenül megtalálja Paminát. Tamino közben Sarastrot keresi, aki elrabolta Paminát. Papagnóékat elfogja Sarastro, és vissza viszi őket a templomba. Taminónak három próbát kell kiállnia, hogy elvehesse Paminát.

Nekem ez a könyv azért tetszett, mert sok a meglepő fordulat volt benne.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a meséket és az operákat…    

 

Solymosi Anett, 12 éves

Aleksandra Mizielinska: Föld alatt/Víz alatt

Azért jó a könyv, mert sok mindent meg lehet belőle tanulni, mi van a Föld alatt: mik élnek ott, és hogy a rókák a földlyukakban nevelik a kölykeiket. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen csatornák vannak a Föld mélyén. A víz alatt meg lehet csodálni a mélyben lévő halakat.

Azt tudtátok, hogy a vulkánok vannak a tenger legmélyebb helyein? A víz alatt nagyon sok elsüllyedt hajó alussza örök álmát, mint például a Titanic. A víz alatt a tenger fenek alól a hatalmas mennyiségű kőolajat fúrótornyok segítségével lehet kitermelni, ezt a könyvben lévő képekkel jól illusztrálták.
Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretnék megtudni, hogy milyen állatok élnek a föld és a víz mélyén, vagy hogy milyen sportokat lehet űzni a víz és a föld alatt.

 

Tóth Tamara, 15 éves

Moser: Nagypapa meséi

Nagyon tetszett a könyv, kisebbeknek ajánlom, az 5-10 éveseknek.
11, kitalált mesét, történetet olvashatunk. A főszereplő egy nagypapa és egy kisfiú, Gáspár.
A történetek aranyosak, a kisebbek biztos élvezettel hallgatják majd.
Sajnos nekem nincs nagypapám, de örülnék, ha lenne, és ilyeneket mesélne...

Szólj hozzá

diáktoll